Persberichten

– PERSBERICHT –

‘s-Gravenhage, 6 maart 2017

Opvallend door functionaliteit, onopvallend door design

Watchi Care: Stijlvol persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden
Eindelijk een onopvallend persoonsalarm voor senioren en hulpbehoevenden. Geen vervelende kastjes om de nek of zware hangers aan de broekriem, maar een stijlvol, comfortabel horloge. Tijdens de Zorg & ICT beurs op 14 tot en met 16 maart in Utrecht wordt de Watchi Care voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd.

De Watchi Care is véél meer dan een persoonsalarm alleen. Het horloge geeft bijvoorbeeld de mogelijkheid berichten te versturen en te ontvangen, herinneringen in te stellen voor medicijngebruik of afspraken. Je kunt er mee bellen en gebeld worden en het horloge heeft zonedetectie. En dit laatste is door het gebruik van Google voor de positiebepaling uiterst precies. Zowel binnen als buitenshuis.

Overzichten en rapportages
De Watchi is zeer gebruiksvriendelijk. Niet alleen voor de drager van het horloge, maar ook voor zorgprofessionals die de Watchi gebruiken als hulpmiddel voor hun cliënten. Het bijbehorende managementsysteem biedt de mogelijkheid tot het uitdraaien van overzichten en rapportages en kan heel eenvoudig worden gekoppeld aan bestaande managementsystemen.

SOS-keten
Met een simpele alarmknop kan er om hulp gevraagd worden. Wanneer de alarmknop wordt ingedrukt, wordt de SOS-keten geactiveerd. Als er verbinding wordt gemaakt met een contactpersoon, wordt er automatisch een spreek- en luisterverbinding opgezet. Ook kan de contactpersoon precies zien waar de hulpvrager zich bevindt. Wanneer de eerste contactpersoon niet reageert, wordt automatisch de volgende persoon in de SOS-keten gewaarschuwd.

Verkrijgbaarheid
Op dit moment wordt de Watchi nog alleen aan de zakelijke markt geleverd. Verwacht wordt dat het horloge binnenkort ook voor consumenten beschikbaar komt. De Watchi Care kost € 249,-. Een abonnement inclusief alarmcentrale, 30 minuten bellen en onbeperkt data kost € 24,95 per maand. Zonder alarmcentrale kost het abonnement € 17,45 per maand.

Over Watchi

Het bedrijf achter de Watchi Care is Watchi B.V., gevestigd in Den Haag. Watchi distribueert innovatieve, betaalbare smartwatches waarbij ontzorgen en veiligheid centraal staan, De Watchi Care voor senioren en hulpbehoevenden en de Watchi Kids (voor kinderen tussen 4- en 12 jaar) De horloges worden geproduceerd door het wereldwijd bekende Omate (www.omate.com).

———————————————————————

PERSBERICHT

‘s-Gravenhage, 12 november 2016

Eindelijk een smartwatch voor kinderen die écht doet wat hij belooft

Een veilig gevoel

Vanaf 12 november 2016 is de innovatieve Watchi Kids verkrijgbaar in Nederland. Deze betaalbare smartwatch met trackingsysteem combineert het gemak van een horloge met de functionaliteiten van een smartphone. Doordat je met dit horloge icoontjes en spraakberichten kunt ontvangen én versturen, is deze smartwatch al voor hele jonge kinderen geschikt. Samen met veiligheidszones die tot 20 meter nauwkeurig instelbaar zijn, de mogelijkheid tot bellen en het kraakheldere geluid, gaat de Watchi Kids een grote stap verder dan het gemiddelde trackinghorloge.

Betaalbaar

Door slimme communicatie van de Watchi met de gratis app wordt dataverbruik beperkt. Dit in combinatie met de mogelijkheid om ook voor een prepaid simkaart te kunnen kiezen én de gunstige aankoopprijs, maakt de Watchi Kids ook nog eens een heel betaalbare smartwatch.

 Nauwkeuriger dan ooit

Watchi Kids geeft jou een gerust gevoel. Bij andere trackinghorloges moet je vaak genoegen nemen met “Ze zijn ongeveer daar” en kun je niet zien dat je kroost al thuis is. Met het realtime trackingsysteem van de Watchi kun je op elk moment nauwkeurig en betrouwbaar bepalen waar je kind zich bevindt. Mag jouw kind alleen rondom het huis spelen? Dan krijg je een berichtje wanneer je kind deze veilige zone verlaat.

Veiligheid is de basis

Veiligheid is belangrijk bij Watchi. Is er iets aan de hand, dan kan jouw kind met één druk op de knop een berichtje sturen. Kinderen kunnen met het horloge chatten en bellen met vriendjes en familie. Uiteraard alleen met telefoonnummers die goedgekeurd zijn door de ouders. Dit stel je heel eenvoudig in met de gratis app. Voor noodgevallen is er een SOS-knop om papa of mama te alarmeren.

Kinderen doen ‘m nooit meer af

Kinderen zijn gek op de Watchi. Zelfs de jongste kinderen weten heel snel hoe het werkt. Het geluid is kraakhelder. Daar is erg veel aandacht aan besteed. En hij ziet er gewoon heel cool uit. Als ze ‘m eenmaal om hebben, doen ze hem nooit meer af. Wel zo handig als je je kind wil bereiken. En – niet onbelangrijk – ze kunnen er natuurlijk ook gewoon op zien hoe laat het is. Zo weten ze precies hoe lang ze nog bij hun vriendjes en vriendinnetjes mogen spelen.

Adviesprijs

De Watchi Kids is online verkrijgbaar in de webshops van Watchi, Coolblue en Bol.com. De adviesprijs is € 129,-. Tot en met 31 december 2016 krijgt u op Watchi.nl korting en kost het horloge € 114.95.

Over Watchi

Het bedrijf achter de Watchi Kids is Watchi B.V., gevestigd in Den Haag. Watchi distribueert innovatieve, betaalbare smartwatches waarbij ontzorgen en veiligheid centraal staan. De Watchi Kids (voor kinderen tussen 4- en 12 jaar) en de Watchi Care (voor 65+) horloges worden geproduceerd door het wereldwijd bekende Omate (www.omate.com).